Published On: 18/06/2020

Het lag een beetje in de lijn van de verwachtingen maar andermaal moeten we nieuws brengen over een afgelasting van een groot evenement. Deze keer gaat het om het grootste van allemaal: de VMXdN in Farleigh Castle. Deze zou doorgaan op 12 en 13 september.

Het is een begrijpelijke beslissing want vanuit de hele wereld zouden piloten overvliegen om deel te nemen. Dat de Britse regering buitenlanders 14 dagen in quarantaine wil houden heeft wellicht de doorslag gegeven. De focus ligt nu op de organisatie in 2021. Die zal wellicht plaatsvinden op 11 en 12 september 2021.

Het bericht van de organisatie: We volgen de huidige situatie dagelijks op en nemen advies aan van verschillende bronnen over de mogelijkheid dat de 2020 Vets MXdN in het weekend van 12 & 13 september plaatsvindt. Na bestudering van alle beschikbare gegevens en informatie is met tegenzin besloten het evenement uit te stellen tot 2021. De voorlopige datum is 11 & 12 september 2021.

De belangrijkste redenen zijn gebaseerd op sociale afstand, waaronder de veiligheid van alle rijders, officials en toeschouwers, met zoveel mensen ter plaatse voor de duur van het weekend. Ten tweede zou het sociale gedeelte van het evenement, de avondbar en de disco, niet kunnen plaatsvinden en dat is voor zoveel mensen wel een belangrijk onderdeel van het evenement. Ten derde zou het, nu de Britse regering voor de meeste van onze buitenlandse vrienden op dit moment veertien dagen quarantaine verplicht heeft gesteld, geen echte internationale gebeurtenis zijn als zo velen niet in staat zijn om aanwezig te zijn.

De organisatoren stelden oorspronkelijk de criteria vast die het hele Verenigd Koninkrijk naar niveau twee van de richtlijnen van de regering voor de situatie – Covid 19 is aanwezig in het Verenigd Koninkrijk, maar het aantal gevallen en de besmetting is laag. Op dit moment zitten we nog op niveau vier en dat is nog lang niet het geval.

U zult zich ervan bewust zijn dat het aanvragen van een deelname aan het evenement door zoveel rijders een groot logistiek probleem oplevert. Daarom is besloten dat alle inzendingen (en reserves) die succesvol zijn geweest, zullen worden aangehouden voor de wedstrijd in 2021 en dat het inschrijvingsgeld dus niet zal worden terugbetaald. Indien een rijder echter geen gebruik wenst te maken van deze optie, dient hij/zij voor 30 juni contact op te nemen met de Event Manager (dithompson15@gmail.com) wanneer een terugbetaling (zoals vermeld in het Aanvullend Reglement) zal plaatsvinden. Uiteraard zal de plaats te zijner tijd aan een andere wachtende rijder worden gegeven.

Wij vertrouwen erop dat u de omstandigheden van het uitstel begrijpt, want onze eerste prioriteit is de veiligheid van alle betrokkenen.

Foto: Tim Van Echelpoel en archief