Published On: 30/10/2022

Door de coronacrisis was het van 2019 geleden dat er nog een Nacht der Kampioenen kon plaats vinden maar gisteren was het eindelijk zover. De dertien Belgische kampioenen oldtimercross werden samen met de BOTC-werkgroep en de landenteams in de bloemetjes gezet.

Het was een Nacht der Kampioenen “nieuwe stijl” en blijkbaar werd dat goed gesmaakt door het publiek. Jullie waren massaal afgezakt naar de Elckerlyc in Sint-Lambrechts-Herk en het werd daar dus een full house met enorm veel ambiance. Speaker Eddy Wijnants praatte alles aan elkaar en de DJ gaf flink van jetje toen de benen gestrekt werden op de dansvloer. Tussendoor was er ook een kort interview met special guest Peter Herlings. Hij was natuurlijk ook uitgenodigd om de bekers aan te reiken van de dertien Belgische kampioenen die we langs deze weg een dikke proficiat toewensen.

De truien kregen dit jaar een ander kleurtje en werden aangeleverd door Dapa Design uit Merksplas. Het design van de kampioenenshirts werd goed gesmaakt door de aanwezigen. De insteek is dan ook dat de truien perfect bruikbaar zijn om er mee te rijden door het eenvoudig toevoegen van een rugnummer. Een dankwoord aan Dapa Design is hier op zijn plaats.

Het was Carolien Kenis die haar camera mee had gebracht en de geweldige festiviteiten in beeld bracht. Haar werken zie je hier onder. Het was meteen ook het laatste wapenfeit van het jaar 2022. De BOTC-werkgroep trekt zich nu terug om het seizoen 2023 voor te bereiden. Het zal dus alles behalve een winterslaap worden want er staan veel meetings op het programma in de resterende maanden van dit jaar.