Published On: 03/12/2022

Vorig weekend waren heel wat prominenten uit de motorcross naar het noorden van Italië afgereisd om er deel te nemen aan de befaamde Transborgaro veteranenwedstrijd. Die werd voor het eerst sinds 2017 weer op de kalender gezet. Deze editie werd alvast een groot succes, met over het complete weekend maar liefst 12.000 toeschouwers die kwamen kijken naar alle grote namen op de deelnemerslijsten.

Met Brad Lackey, Danny LaPorte, Jeff Stanton, Pierre Karsmakers, Lauris Freibergs, Mickey Dymond, Chuck Sun, Joël Smets, Marc Velkeneers, Broc Glover, Jan Blancquaert en Doug Dubach aan het starthek kon je vuurwerk verwachten. Alhoewel het een competitie is geldt hier toch de slogan: deelnemen is belangrijker dan winnen. For the record: Broc Glover won de klasse jaren ’70, Velkeneers werd er 4de na twee inhaalraces. Jan Blancquaert won de klasse jaren ’80, . De klasse jaren ’90 werd gewonnen door Lauris Freibergs, hij klopte er Jeff Stanton. Tom Van Loon werd in deze categorie 3de, Joël Smets 7de.

Traditioneel is er voorafgaand in de aanpalende Nikon fabriek een fotoshoot met de deelnemende rijders. Die foto’s samen met die op en naast het circuit hebben we verzameld in een galerij hieronder. Dank aan Marc Velkeneers en echtgenote voor de hulp.