Published On: 26/06/2022

Brad Lackey is in het land en dat is niet zomaar. Want 40 jaar geleden was hij de eerste Amerikaan die wereldkampioen motorcross werd. Deze gebeurtenis werd vandaag voor een beperkte groep aanhangers van “Bad Brad” luister bijgezet in Borgloon.

Het hartje van de fruitstreek was niet toevallig gekozen want het was de uitvalsbasis voor Lackey tijdens zijn Grand Prix jaren. De wereldkampioen 500cc van 1982 was omringd door o.a. Marc Velkeneers, Jaak Vanvelthoven, Raymond Boven en een talrijke schare supporters van toen.

 

 

Het is de logica zelve dat Leon Van Gestel de microfoon nam om samen met Brad de carrière te overlopen met als apotheose de wereldtitel van 1982. Anekdotes, de early years op het merk CZ en de duels voor de wereldtitel met stalgenoot André Vromans kwamen allemaal aan bod.

Ook Brad’s vrouw Lori was er en nam gretig foto’s van het evenement. Enkele dagen geleden waren ze al te gast in Schotland om te verbroederen met Heikki Mikkola en Roger De Coster. Daarna trokken Brad en Lori dus naar de fruitstreek in Limburg om samen met de supporters de titel van 40 jaar geleden te vieren.

 

 

Op de videowall werden nog enkele afwezigen aan het woord gelaten zoals o.a. Ivan Van Den Broeck, Jean-Jacques Bruno, Harry Everts, Joël Smets en André Vromans. Het evenement rond Brad Lackey werd in elkaar gestoken door Heidi Wijgaerts en haar helpers waarbij de opbrengsten geschonken worden aan VZW To walk Again. Zij schonken nog een mooie ruiker bloemen aan Brad als afsluiter van een fijne zondagnamiddag tussen fijne motorcrossmensen.

 

Foto’s: MXVintage