Published On: 18/01/2021

Precies veertig jaar na de triomf van de legendarische Italiaanse Rode Helmen tijdens de FIM International Six Days Enduro (ISDE) die in 1981 op het eiland Elba werd georganiseerd, zal de geschiedenis zich op dezelfde locatie herhalen. De FIM heeft in samenwerking met de Italiaanse Motorcycle Federation (FMI) de organisatie van de Enduro Vintage Trophy officieel toevertrouwd aan de Moto Club Isola d’Elba, die gehouden wordt van 20 tot 23 oktober 2021.

Voor het eerst zal de FIM Enduro Vintage Trophy plaatsvinden los van de FIM ISDE die op moderne motoren wordt betwist en die ook in Italië plaatsvindt in Rivanazzano Terme van 30 augustus tot 04 september.

De 2021 FIM Enduro Vintage Trophy is onderverdeeld in onderstaande competities:

– Het Vintage Veterans Trophy Team: een competitie voor nationale teams. Elk team zal bestaan uit drie renners die minstens 50 jaar oud zijn en die zijn genomineerd door hun respectievelijke federaties.

– Het Vintage Silver Vase Club team: een competitie voor clubteams. Elk team zal bestaan uit drie renners van minstens 35 jaar oud.

Er zullen vier klassen zijn: A (tweetaktmotoren gebouwd tot 1975), B (viertaktmotoren gebouwd tot 1975), C (motoren gebouwd tot 1980), X (motoren gebouwd tot 1986). In het Vintage Veterans Trophy team en in het Vintage Silver Vase Club team moet elk team vertegenwoordigd zijn in minstens twee van de klassen A, B, C.

Giovanni Copioli, voorzitter van de FMI: ” Het scenario van het eiland Elba roept grote herinneringen op voor ons Italiaanse fans en zal ook plezier en een goed niveau van uitdagingen garanderen dankzij de organisatie van de lokale Moto Club. Ik dank de Internationale Motorrijdersfederatie FIM, die opnieuw al haar vertrouwen heeft gegeven aan Italië en de FMI door ons te vertrouwen op het leveren van een nieuwe wedstrijd op hoog niveau. We zijn vastbesloten om alle gezondheidsvoorschriften te respecteren die nodig zijn om de vele verwachte deelnemers veilig te kunnen verwelkomen“.

Jorge Viegas, FIM-voorzitter: “De organisatie van de FIM Enduro Vintage Trophy buiten de FIM ISDE om zal de ontwikkeling mogelijk maken van deze Enduro-wedstrijd voor klassieke motorfietsen die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2016, tijdens de Zesdaagse die plaatsvond in Navarra, Spanje. De FIM is verheugd dat de FMI en de Moto Club Isola d’Elba hebben geaccepteerd om de 2021 editie te organiseren die een groter aantal fans van klassieke Enduro motorfietsen van 1975 tot 1986 en 50cc tot 250cc zal samenbrengen. We hopen echt dat deze unieke wedstrijd internationale media en fans zal verzamelen voor wat een onvergetelijke 2021-editie zal zijn. Wij geven rendez-vous van 20 tot 23 oktober op het eiland Elba!

Foto’s: FIM