Published On: 23/07/2020

Totaal onverwacht is Dirk Geukens (57) gisteravond plotseling overleden. De voormalige Belgische kampioen 500cc voelde zich in de vooravond niet zo goed maar niemand die dit had zien aankomen. Waarschijnlijk overleed Dirk ten gevolge van hartfalen.

Ondanks een late start als motorcrosser reed de sympathieke Kempenaar een erg straf palmares bij elkaar. Geukens behaalde twee maal brons in de eindstand van het WK 500cc (1990, 1991), won o.m. twee GP’s, kwam twee keer uit voor het Belgische team in de Motocross des Nations en schreef de populaire Enduro van Overpelt op zijn naam

Vooral als Honda privé-rijder in de kleuren van Shoekonfex verwierf hij faam. In de nadagen van zijn carrière werd Geukens alsnog fabrieksrijder voor het “Husaberg Fourstroke Force” team van Joël Smets en Ludo Van Der Veken.

Jarenlang na zijn professionele afscheid maakte hij traditioneel een gesmaakt gastoptreden tijdens de motorcross van de Keiheuvel in Balen. Dirk was ook van in het begin betrokken bij Motorsport Future en bleef zich inzetten voor de motorcross. Zo begeleidde hij o.a. dorpsgenoot Jago Geerts.

De MXvintage redactie is geschokt door deze harde klap en wenst echtgenote Gerda, zijn kinderen, familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke periode.

Foto’s: Archief