Published On: 03/02/2023

Op zondag 2 april worden in Namen twee evenementen georganiseerd om hulde te brengen aan André Malherbe. Allereerst zal een overzicht van de carrière en de hoogtepunten uit het leven van onze drievoudige wereldkampioen worden gepresenteerd, afgewisseld met getuigenissen. Daarna is er een ontmoeting aan het Namur Citadelle Memorial voor een moment van bezinning.

André Malherbe domineerde regelmatig zijn tegenstanders op het oude en mythische circuit van de Citadel. Eén van zijn vrienden, en met de steun van zijn dochter Cassandre en haar familie, alsmede de hulp van de stad Namen, hebben besloten om de drievoudige wereldkampioen motorcross, die ons op 24 november verliet, te eren…

André Malherbe

Het eerbetoon vindt plaats op zondag 2 april om 15.30 uur in het auditorium Vauban van de Universiteit van Namen en zal een vervolg krijgen aan de voet van de beroemde Citadel, de plaats van enkele van zijn mooiste heldendaden. In het auditorium zal een conferentie plaatsvinden, verrijkt met talrijke getuigenissen, foto’s en onuitgegeven films over het uitzonderlijke leven van Malherbe.

Daarna zal het gezelschap zich op de esplanade van de citadel begeven voor een moment van bezinning bij het Namur Citadel Memorial. Het evenement, georganiseerd door de externe betrekkingen van de stad Namen in samenwerking met Edmond Luyten en Michel Lecomte, is voor iedereen toegankelijk.

 

 

Processie en erewacht

17u00: vertrek van een stoet geregistreerde enduro- of racefietsen naar de esplanade van de Citadel. Vanaf 15.30 uur zijn rijders met crossmotoren die een erehaag willen vormen welkom. Dit zal plaatsvinden voor het gedenkteken aan het restaurant “Le panorama”. Rond 17.15 uur zal de stoet aankomen bij de Citadel en zich verzamelen voor het monument waar een laatste plechtig eerbetoon zal worden gebracht aan André.

Praktische aspecten

Voor piloten die aan de optocht willen deelnemen, is er een parkeerplaats beschikbaar aan de Arsenaalstraat 1, achter het amfitheater. Voor de motorrijders die willen deelnemen aan de erehaag is er een bewaakte parkeerplaats voor trailers en bestelwagens op de Esplanade de la Citadelle.

Om uw aanwezigheid in het amfitheater van Vauban en/of in de stoet en/of in de erewacht te bevestigen, volstaat een eenvoudige e-mail naar tdmaterne@msn.com

Adresgegevens

Espace amphithéâtre Vauban (Universiteit Namur)
Boulevard Frère Orban
5000 Namen