Published On: 17/08/2018

Na het boek over de “Motorcross der Azen” komt er nu een nieuwe uitgave van Marcel Hermans over “Het Atoomkanon van Helmond”. Marcel schrijft deze keer over Jan Clijnk, de allereerste GP-winnaar in de Nederlandse geschiedenis van de motocross.

Nederlander Marcel Hermans is een bezig bijtje in de motorcross. Hij is begeesterd door de sport en organiseerde in 2014 de reünie van de “Motorcross der Azen”. Ook schreef hij dus het boek over deze beroemde wedstrijd van Sint-Anthonis. Tegenwoordig zie je hem dikwijls op de MXGP-wedstrijden met in zijn hand een flink uit de kluiten gewassen spandoek van Jeffrey Herlings. Hermans is ook de drijvende kracht achter het project om tegen 2020 opnieuw een MXGP naar Sint-Anthonis te halen. Maar intussen heeft hij ook alweer een boek klaar over een motorsportheld uit het verleden. Deze keer gaat het over de loopbaan van Jan Clijnk, “het Atoomkanon van Helmond”. Clijnk was de eerste Nederlander die een GP-overwinning kon behalen. Hij won de Grand Prix 500cc van Nederland in Schijndel op 13 mei 1956.

Het boek over Jan Clijnk wordt voorgesteld op dinsdag 9 oktober in Theater Speelhuis te Helmond. Talrijke bekende Nederlanders zullen aanwezig zijn op deze boekpresentatie. Vliegende tandarts Gerrit Wolsink en Bennie “oerend hard” Jolink zijn alvast bevestigd. Kaartjes kan je bestellen via www.theaterspeelhuis.nl, ze kosten 12,50€. Wij van MXVintage zullen de boekpresentatie bijwonen en alles netjes registreren zoals u van ons gewend bent.