Published On: 21/12/2018

Elk jaar in de overgang van januari naar februari wordt het anders rustige badstadje Le Touquet overspoelt door crossmotoren, heel veel crossmotoren. Daar zijn ook 500 oude machines bij en we overliepen al even het lijstje van de ingeschreven deelnemers.

Aan de Franse Opaalkust worden de eerste voorbereidingen getroffen voor de zwaarste strandrace ter wereld. In het weekend van 1,2 en 3 februari wordt er een industriële hoeveelheid crossmotoren over het strand gejaagd tijdens de Enduropale. Op vrijdag zijn er 500 vintagemotoren die in twee reeksen van 30 minuten strijden voor de overwinning. Onze landgenoot Sven Breugelmans won al enkele edities van de Enduropale Vintage. Hij staat nog niet vermeldt op de deelnemerslijst maar heeft ons wel al zijn deelname bevestigd.

Uiteraard zitten er een pak Franse crossers in de lijst maar toch vonden we ook een aantal Belgen en Nederlanders terug. Op zaterdag rijden de quads hun wedstrijd en op zondag rijden de internationale solo’s. Daarbij kwam de afgelopen week het prettige nieuws dat MXGP-rijder Jeremy Vanhorebeek gaat deelnemen via het team Honda SR. De lijst met deelnemende Belgen is behoorlijk indrukwekkend met Axel Van de Sande, Daymond Martens, Jeffrey Dewulf, Yentel Martens en Steve Ramon. De voorlopige deelnemerslijst van de Vintagepiloten kan je raadplegen via deze link.