Published On: 12/01/2023

De organisatoren van de Enduropale du Touquet, de grootste en beroemdste zandrace van Europa, hebben gisteren de 47e editie van hun evenement gepresenteerd.

Er zijn een reeks wijzigingen aangebracht die tot doel hebben de organisatie te bestendigen gezien de milieueisen en een nieuwe gesloten parkeerplaats op de overdekte markt. De grote verandering van deze editie 2023 ongetwijfeld de organisatie van het vlaggenschip van het weekend, de motorrace, die nu op zaterdag wordt gereden en niet zoals gebruikelijk op zondag.

 

 

Het is dus op zaterdag 4 februari om 14.15 uur dat de motoren van start gaan op het strand van Le Touquet voor drie uur racen. De Espoirs (beloften) rijden op zaterdagochtend, terwijl zondag 5 februari gewijd is aan de Juniors en de Quads. Op vrijdag, zoals nu de traditie is, zullen de Vintage machines het weekend openen.

Laten we niet vergeten dat de Enduropale du Touquet de finale wordt van het Franse kampioenschap van de Sables 3As Racing, maar ook de openingsronde van de allereerste FIM World Cup van de specialiteit.

Wedstrijdschema

  • Enduropale Vintage: Vrijdag 3 februari van 14u30 tot 15u30
  • Enduropale Espoirs: Zaterdag 4 februari van 9u tot 10u
  • Enduropale du Touquet: Zaterdag 4 februari van 14u15 tot 17u15
  • Enduropale Juniors: Zondag 5 februari van 9u tot 10u30
  • Quaduro: Zondag 5 februari van 14u45 tot 17u15

Volledig programma: www.enduropaledutouquet.fr/programme