Published On: 30/11/2015
Foto: gva.be

Foto: gva.be

In Hulshout zijn er plannen om het bestaande Indoor Quad Park uit te breiden naar een volwaardig motorcrosscircuit en daar zijn centjes voor nodig. Uitbater Maarten Schuermans wil via crowdfunding aan de nodige centen komen en MXVintage wil zo een initiatief zeker steunen door een oproep te doen aan alle motorcrossliefhebbers om deze broodnodige uitbreiding te ondersteunen.

De uitbater van het Indoor Quad Park in Hulshout wil zijn circuit komende winter ombouwen tot een multifunctioneel crossterrein. Voor de financiering doet de zaakvoerder een beroep op het publiek.
“Er is met deze 4200 vierkante meter grote ruimte en de 9000 ton zand veel meer mogelijk”, zegt uitbater Maarten Schuermans (32) uit Brasschaat. “In het motorcircuit, waar ik zelf deel van uitmaak, hoor ik geregeld dat er nood is aan meer terreinen voor ATV, Enduro en MX. Dat bracht me op het idee om mijn quadterrein van december tot april om te vormen tot een multifunctioneel circuit, waar ook Enduro-rijders, ATV’ers en MX’ers terechtkunnen. Het is de bedoeling alle hindernissen (boomstammen, banden en stenen) uit het parcours te verwijderen, zodat we enkel zand hebben om een crosstrack in aan te leggen. Van deze materialen maken we dan tijdelijke hindernissen voor enduro-sessies.”

Zoals zo vaak gaan grote werken gepaard met zware investeringen in machines en ander materiaal. Voor de omvorming van het quad circuit heeft Maarten dan ook 10.000 euro nodig. “Dat bedrag kan ik niet zomaar op tafel leggen. Daarom doe ik via crowdfunding een oproep aan alle liefhebbers van de motorsport om een kleine financiële bijdrage te leveren voor het welslagen van het project”, aldus Schuermans. Een tweetal weken voor het verlopen van de geldinzameling staat de teller op ongeveer 3.000 euro. Al wie het project wil zien slagen, kan Maarten al vanaf 5 euro steunen. “Breng je het dubbele in, dan geniet je als toeschouwer van twee pintjes of frisdranken aan de toog. Voor de rijders zelf hebben we een soort van voorafbetaalde ticketverkoop georganiseerd. Ook sponsors zijn nog van harte welkom”, aldus nog Schuermans.

Voor degene die dit initiatief willen ondersteunen vinden hier meer info.

Bron: gva.be