Published On: 31/03/2023

De verstokte Maico-rijder was afgelopen week naar het Nederlands circuit van Geldermalsen getrokken om er te kunnen trainen. Een crash na een springberg maakt dat Eddy Nuyts er niet zal bij zijn als de BOTC-competitie start op 8 april in Lummen.

Nuyts kwam ten val en liep daarbij een breuk in een nekwervel op. Ook zijn er drie gebroken ribben op de RX te zien. Dit schreef de onfortuinlijke crosser op zijn social media:

 

 

Eddy Nuyts: “Gisteren op training in Geldermalsen hard ten val gekomen. Oorzaak mij onbekend, een schuin spoor, hand van het stuur of gashandvat los gekomen want dit was na de val los van het stuur? Na een kleinere springheuvel sloeg bij het landen mijn voorwiel naar één kant. Als gevolg werd ik van de motor gegooid en landde op de betonharde ondergrond op mijn hoofd, nek en bovenrug. Na de val onmiddellijk overal pijn zeker in de hoge rug, maar ik kon nog alles bewegen.

Motor goed krom vooraan maar erger de kwetsuren. Vandaag na onderzoek het slechte nieuws gekregen dat een uitsteeksel van nekwervel C6 gebroken is net als 3 ribben. De dokter zei dat ik nog geluk had. Nu 6 weken rust om te beginnen. Ik dacht dat ik door mijn voorzichtige rijstijl bij de oldtimers de zware ongevallen wel kon vermijden. Niet dus.”