Published On: 06/11/2020

Recent werd er door het ECMO-bestuur een mededeling de wereld ingestuurd om de situatie rond de coronapandemie te verduidelijken. ECMO organiseert sinds jaar en dag het Europees kampioenschap Classic Motocross met drie races en een Classic Motocross of Nations. Het bestuur geeft de problemen aan die de organiserende landen momenteel het hoofd moeten bieden.

ECMO: “Allereerst hoop ik, ook namens het bestuur, dat u allen in goede gezondheid verkeert en vrij bent van de Covid-19-problemen. Ik had me niet kunnen voorstellen dat er, toen we in mei het hele ECMO-seizoen annuleerden, een tweede golf van deze ernstige omvang zou komen. Elke dag worden de regels in verschillende landen strenger, en op veel plaatsen worden ze weer afgesloten.

Gelukkig is er uitzicht op een of meer vaccins in de niet al te verre toekomst. Maar dat betekent dat we nog steeds heel voorzichtig moeten zijn. De ontspanning in de zomer beloofde niet veel goeds, want er was geen discipline. Er zijn wel enkele lokale of nationale klassieke races geweest, maar nergens een compleet programma. En natuurlijk komt er een “After Covid-19” -tijd. Maar wanneer? En hoe zal het dan zijn? Terug naar “Normaal” zoals voor de pandemie? Niemand weet het, maar ik denk dat het een beetje anders zal zijn.

Maar ook in een andere “After Covid-19”-tijd zal er ruimte zijn voor Classic Motocross met weer prachtige ECMO-races tussen klassieke vrienden uit heel Europa. Daar ben ik zeker van, zelfs in deze onzekere tijden. Er is zeker licht aan het einde van deze gevaarlijke tunnel. Ik hoop, en met mij het bestuur van ECMO, dat u het geduld heeft om te wachten tot het licht volgend jaar 2021 op groen staat. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed zal komen en ik hoop dat ik dit optimisme met u allen kan delen. En als we ons bewust zijn van de maatregelen die nu nodig zijn en ernaar leven, dan moeten we slagen!

Er is nog veel onzekerheid voor de clubs. Is het mogelijk om volgend jaar te organiseren? Hun planning is dan ook met voorbehoud. Zodra er voor het komende jaar meer duidelijkheid is over evenementen, wedstrijden, competities, reizen etc., zullen wij u tijdig informeren over plaatsen en data. En als het lampje groen wordt, beloven we u dat u volgend seizoen een mooie kalender voor u zult maken. Laat ons optimistisch en vooral gezond blijven! Zorg dus goed voor jezelf en al je geliefden en houd je aan de corona regels!! Dan zien we elkaar volgend jaar weer, veilig en wel.”