Published On: 05/07/2022

Het Europees kampioenschap Classic Motocross is twee wedstrijden ver. Na de races in Stribro en Rhenen is het tijd voor een tussenstand. En wat blijkt? Een paar Belgen zijn op titelkoers en gaan hun beste beentje voorzetten in de laatste wedstrijd in Italië.

In de categorie 30+ is het Bjorn Verdoodt die de rangen aanvoert met 140 punten. Die koppositie moet hij wel delen met de Tsjechische CZ-rijder Ondrej Herink. Ook Christophe Lemaire staat nog op titelkoers want hij staat derde met een achterstand van 16 punten. In de categorie 50+ staat Steven Wouters (137 punten) tweede gerangschikt op 5 luttele puntjes van leider Roman Majer (CZ). Op de derde plek staat de Brit Wayne Partington die zeker nog meedoet voor de eindzege.

Danny Seels

Pechvogel is hier Danny Seels die momenteel vijfde staat. Hij viel een reeks uit in Stribro en kende ook wat technische problemen tijdens de eerste reeks afgelopen weekend in Rhenen. Iurie Vintea staat in deze categorie als 6de genoteerd en doet theoretisch nog mee voor de titel.

De derde en laatste wedstrijd is dus in Italië op 30 juli in Casale Monferrato.

Alle ECMO tussenstanden