Published On: 25/05/2021

Van de ECMO-organisatie kregen we een update over de huidige toestand rond het Europees kampioenschap Classic Motocross. De eerste race van deze competitie is gepland op 26 juni in Jinin, Tsjechië.

De club van Jinin kreeg toestemming om de race op 26 juni te organiseren. Voor de renners uit de andere landen van Europa zal het er vanaf hangen of ze naar Tsjechië kunnen reizen en ook in alle vrijheid weer huiswaarts te kunnen keren. Er zijn namelijk zoveel verschillende regels van toepassing in de landen van de EU dat dit doorslaggevend zal zijn in de beslissing om de status ECMO CEC aan deze wedstrijd te geven. Als er beperkingen zijn voor renners uit welk land dan ook, dan zal deze status niet verleend worden aan de wedstrijd in Jinin. Vrij reizen voor iedereen is dus prioriteit nummer één.

Als de wedstrijd geen ECMO CEC status krijgt zijn rijders die naar Jinin kunnen/willen gaan en willen racen vrij om dat te doen. Het wordt dus een ECMO CEC voor iedereen of in het andere geval een groot internationaal Classic Motocross evenement. Zo snel mogelijk inschrijving is in deze optiek belangrijk. De sluitingsdatum voor de inschrijvingen aangaande de race in Jinin is 2 juni.

De geïnteresseerde piloten kunnen zich vanaf nu inschrijven via deze link: http://www.classicmotorsport.eu/entryform