Published On: 02/10/2019

Bandenfabrikant Dunlop kan al wat adelbrieven voorleggen in de motorcross. Tegenwoordig doen ze dat met o.a. Glenn Coldenhoff, Pauls Jonass en Cooper Web. Dunlop heeft de Geomax MX53 geïntroduceerd, ter vervanging van de MX52 hard-terrein motorcrossband. De MX53 biedt rijders toonaangevende prestaties op een breder terrein dan zijn voorganger. De band bevindt zich tussen het ‘superharde’ terrein MX71 en de zeer veelzijdige MX33 in het brede Geomax-assortiment van Dunlop.

Racewinners op Dunlop in 2019

Dit jaar was een ongelooflijk succesvol seizoen voor Dunlop Geomax-rijders. Cooper Webb (KTM) won de AMA Supercross-titel in een kampioenschap waar elke 2019-winnaar de wedstrijd koos voor Dunlop. Ook in Noord-Amerika zette Eli Tomac (Kawasaki) een zelfde prestatie neer in het Pro Motocross Championship. In de FIM World MXGP Championships zijn vijf van de laatste negen manches gewonnen door Dunlop-rijders, met KTM-rijders Max Anstie en Glenn Coldenhoff in de slotfase van het seizoen. In het Wereldkampioenschap Dames domineerde Courtney Duncan met haar Kawasaki en met Amandine Verstappen die ook de Nederlandse GP voor Yamaha won.

De Dunlop Geomax MX53 beschikt over een reeks nieuwe technologieën met als doel winnende prestaties te leveren op een breed terrein.

Het concept: Een medium tot harde band voor verschillende soorten ondergrond. De opvolger van de MX52 met verbeterde stuureigenschappen.

Voor wie: Een brede groep motorcrossers van beginners tot rijders op GP-niveau.

Wat is er veranderd? Verbeterde tractie, meer diversiteit in soorten ondergrond en een betere gasrespons en controle in bochten. Een toegenomen hellingshoek en dus meer vertrouwen.

  • Verhoogde schokabsorptie en lichter gewicht: geheel nieuwe constructie
  • Tractie, duurzaamheid en vertrouwen: revolutionair loopvlakontwerp
  • Nieuwe verbinding – sterkte en duurzaamheid
  • Geomax gamma: completer dan ooit

Dunlop Geomax MX53 is verkrijgbaar in 6 voormaten en 11 achtermaten.