Published On: 27/11/2022

De Nederlandse motorcrosser Pierre Karsmakers is een icoon uit de beginperiode van de motorcross. Zeker als je het bekijkt vanuit een Amerikaans standpunt. Hij zit op oudere leeftijd nog regelmatig op een crossmotor en was dit weekend nog te gast op de Italiaanse veteranenwedstrijd Transborgaro. Filmmakers Niek Pennings en Monique Fuchs plannen een negendelige documentaire over de motorcrosser in maart 2023.

 

 

Die zal te zien zijn op De Nederlandse regionale zender Omroep Brabant. Karsmakers maakte de sport mee groot door in de jaren ’70 de moeilijke beslissing te nemen om naar de VS te vertrekken. Door zijn bijdrage aan de sport werd hij in 2014 opegnomen in de AMA Motorcycle Hall of Fame. De nuchtere en bescheiden man vond zichzelf meerdere keren uit en probeert jong te blijven door nog elke week op de crossmotor te rijden. De liefde voor de motorcross is enorm groot en dat vraagt om een documentaire.

Weinig mensen weten dit maar Pierre Karsmakers was in 1974 de eindwinnaar van de allereerste AMA Supercross competitie. In de film zullen er bijdragen te zien zijn van o.a. Gerrit Does, Marc Velkeneers, Henk van Hulst, Willy Wientjes, Jan de Rooy, Jacky Martens, Brad Lackey, Broc Glover, Bob Starr, Ed Scheidler, Doud Dubach, Scott Wallenberg, Davey Coombs en Kent Combs. Alle info over dit project vindt je op pierrekarsmakers.com.