Published On: 16/09/2020

De internationale vintage wedstrijden zijn dit jaar op één hand te tellen door de gekende crisis met het vermaledijde virus. Ondanks dat La Couronne in een “oranje gebied” ligt gaat de race dit weekend toch door. Elk jaar zakken er ook wat Belgen af naar deze wedstrijd en dat zal dit jaar niet anders zijn.

De Mémory Moreau trekt elk jaar grote namen zoals bv Doug Dubach. De vraag is dan ook of dit jaar mogelijk gaat zijn om veel buitenlanders aan te trekken met de beperkingen rond de coronacrisis. Hoe dan ook, de organisatie is erin geslaagd om de wedstrijd op poten te zetten en daar zijn we erg blij mee. Het is naast de Talkessel Classics in Teutschenthal één van de weinige vintage motorcrosswedstrijden dit jaar. De inschrijvingslijst staat lekker vol met niet minder dan 300 deelnemers. En er zijn zelfs toeschouwers toegelaten dit weekend.

Er is ook een Vintage Village met 15 exposanten om de leuke dingen van toen te tonen. Van Franse zijde hebben Jean-Jacques Bruno, Daniël Pean, Yannig Kervela, Christian Vimond, Luigi Seguy en Fred Moncassin hun deelname aan de wedstrijden bevestigd. Wij hebben alvast een mannetje ter plaatse in La Couronne om jullie van het nodige beeldmateriaal te voorzien. En met wat geluk krijgen wij volgende week ook de resultaten binnen van ginder. Fingers crossed.

Foto: Mémory Moreau