Published On: 06/09/2023

Heel wat Europeanen trekken komend weekend het kanaal over om naar de Farleigh Castle Vets MX te gaan. Lees hier alles wat je moet weten over de wedstrijd voor landenteams.

Farleigh Hungerford Castle is dit weekend the place to be voor de Naties met Twinshock- en EVO-motoren. De omloop op Castle Farm is klaar voor de ontvangst van rijders vanuit alle windstreken. Gemixte teams (twee twinshocks en twee EVO’s) zullen strijden voor de landentitel. Vorig jaar konden de Belgen de zege en dit jaar behoren ze opnieuw bij de favorieten. Naast de reeksen voor internationale teams zijn er natuurlijk ook wedstrijden voor individuele rijders.

 

Teammanager Danny Scheers

Het grote nieuws is dat de “middelste heuvel” in het midden van het hoofdveld na drie jaar afwezigheid weer terug is. Deze snelle helling, die steeds ruiger wordt naarmate het evenement vordert, is altijd een plek om in te halen en ligt nu natuurlijk recht voor het oog van de toeschouwers. De uitgang van het bos is dit jaar ook veranderd, waardoor de renners rechtsboven het hoofdveld voor het eerst te zien zijn.

 

 

 

Er is al veel te doen geweest over de strijd tussen USA – België – Engeland / GB. De Belgen sturen ook dit jaar een sterk team. Danny Scheers (teammanager) selecteerde Patrick Caps, Wim Couwberghs, David Segers en Laurent Lacasse om hun titel te verdedigen.  The Field of Dreams zal komend weekend ook weer een sterke Amerikaanse delegatie ontvangen en vergeet ook de Britten niet. Alle deelnemers kan je raadplegen via deze link. En niet te vergeten: Werner Dewit zal voor de gelegenheid eenmalig op de crossmotor kruipen om zo op een mooie manier afscheid te nemen van de sport. Wedden dat er tranen gaan vloeien.

 

 

Praktisch

Farleigh Castle wordt aangeduid als Farleigh Hungerford Castle. Het circuit ligt aan de A366. Het GPS-adres is: Farleigh Hungerford, Bath BA2 7RS, Verenigd Koninkrijk. De locatie wordt in het dorp aangegeven met pijlen. Vanuit London moet u richting Bristol rijden om tot in Bath te geraken. U kan rijden via de M4 maar ook de A303 is een mogelijkheid. Via de A303 passeer je zelfs de bekende plaats Stonehenge.

De openingsuren van het circuit

Donderdag 12.00 – 20.00 uur
Vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur
Zaterdag 7.30 tot 19.00 uur
Zondag vanaf 8 uur

Foto’s: Tim Van echelpoel, Adam Duckworth en archief