Published On: 09/09/2022

Het lijkt erop dat de grote vintage evenementen elkaar voor de voet lopen met hun datumkeuze. Samen met de Vets MXdN in Farleigh Castle wordt er in het het Italiaanse Maggiora een FIM World Vintage Cup gereden met heel wat grote namen die er hun been over een crossmotor zwaaien. 

Maggiora Park flink wat namen aangetrokken voor deze wedstrijd. Zo zijn Mike Brown, Broc Glover, David Philipaerts, Doug Dubach, Jeff Matiasevich, James Dobb, Michele Cervelin en vele anderen aangekondigd als deelnemers.

 

 

Maar ook is er een flinke schare eregasten uitgenodigd om de honneurs waar te nemen. Het lijstje dat op social media gepubliceerd werd bevat o.a. Alex Puzar, Andrea Divizioso, Gautier Paulin, Joël Smets, Jacky Vimond, Heinz Kinigadner, Maurizio Dolce, Corrado Maddii, Michele Fanton, Davide Guarneri, Thomas Traversini, Antonio Cairoli, Jeremy McGrath, Christophe Pourcel, Jeff Emig en Alessandro Lupino. Een aantal van hen zal meedoen met de Super Hero Races. Op zaterdag rijden ze twee Sprint Races over één rondje met 10 afvallers. In de tweede Sprint Race zijn er vijf afvallers. De overblijvers rijden dan een finale.

Maggiora heeft één van de mooiste circuits ter wereld en zal dit weekend dus een pak grote namen ontvangen. Hieronder het tijdschema van de tweedaagse.