Published On: 16/06/2024

Op 24 en 25 augustus wordt de VMXdN gereden in Foxhill. Het is de Motorcross der Naties, maar dan voor motoren uit de zogenaamde EVO-klasse. En ook dit jaar doet er een Belgisch team mee onder de naam Team B&I Vintage. 

Team België maakt zich op voor een spannende competitie tijdens het komende VMXdN Foxhill 2024 evenement. Voortbordurend op hun succes van de afgelopen jaren zullen de Belgen hun vaardigheden laten zien als het B&I Vintage Team, georganiseerd door Bart en Ilse.

De afgelopen zes jaar hebben Bart en Ilse als hobby met passie aan Vintage MX-machines gewerkt. Door hun toewijding en expertise zijn ze de uitgelezen bron voor onderdelen en service, en bieden ze waardevolle hulp aan andere motorcrossliefhebbers. Team België heeft zijn zinnen gezet op nog een sterke prestatie dit jaar. In 2022 eindigden ze 6e in de VMXdN Team-race en in 2023 verbeterden ze hun klassering naar de 5e plaats. Nu Bart de drie machines onder controle heeft en de rijders in topvorm zijn, is het team vastbesloten om in 2024 nog betere resultaten te behalen.

 

Drie rijders in het groen

 

 

Het team bestaat uit drie getalenteerde rijders die klaar zijn om hun stempel op de competitie te drukken. Jasper Van Der Mieren rijdt op de Kawasaki KX 250 met startnummer 13. Met zijn eerdere prestaties als BMB-kampioen in België in de 125cc-categorie en ervaring in het Nederlands kampioenschap brengt Jasper een schat aan vaardigheden en vastberadenheid mee naar het team.

 

 

Stijn Verstrepen, die rijdt op de Kawasaki KX 500 met nummer 14 op de plaat, is al sinds zijn twaalfde gepassioneerd door motorcross. In de loop der jaren is hij gestaag opgeklommen in de MX-1 categorie Inters in Vlaanderen VMBB. Tot zijn opmerkelijke prestaties behoren deelname aan het wereldkampioenschap MX3 in 2012, waar hij een 6e plaats behaalde in Arco di Trento, Italië, en twee jaar geleden werd hij Belgisch kampioen in de VMCF-federatie.

 

 

Tom De Belder maakt een opmerkelijke comeback na een onderbreking van 20 jaar. Tom is gemotiveerd en vastberaden en staat te popelen om zijn vorm uit zijn eerste wedstrijddagen terug te vinden. Met zijn uitgebreide ervaring in Europa en een palmares van verschillende top 10-klasseringen is Tom een geduchte tegenstander op de Kawasaki KX 250 met nummer 15.

Team België neemt deel met de steun van hun sponsors, die een integrale rol spelen in het succes van het team en de voortdurende groei van vintage motorcross in België.

Foto’s: B&I Vintage en Danny Hermans