Published On: 02/04/2017

Nee, we hebben het hier niet over de schaars geklede Monstergirls van op de GP’s maar over de vrouw achter de piloot. Motorcross is voor een groot gedeelte een mannensport (ja, er zijn ook vrouwen die crossen) maar zonder een vrouw is een man niks op de cross en dit is waarom:

  • Motorcross is één van de smerigste sporten die er zijn en dan hebben we het niet over crossers die mekaar het leven zuur maken op het circuit maar wel over de vuile was achteraf.  Niemand weet beter hoe je vlekken uit een cross-shirt haalt zonder het onding na tien mislukte pogingen definitief in de vuilbak te moeten kieperen.  De vrouw van een crosser weet elke shirt en elke crossbroek te redden, ook als manlief zijn shirt per ongeluk heeft gebruikt om de motor te kuisen.
  • Elke motorcrosser moet toegeven dat hij enkele essentiële dingen niet bij heeft op de cross zonder zijn vrouw.  Vrijdagnamiddag net voor vertrek naar de cross weet mevrouw telkens een lijstje op te sommen van dingen die meneer vergeten is in te pakken.  Enkele dingen op dat lijstje zijn de transponder (als die al geladen is), rolletjes voor de roll-off, benzine, crosslaarzen en die verplichte milieumat.  De reden waarom een crosser die dingen vergeet: hij is gefocust op de wedstrijd en zijn motor en op niks anders.  Basta!
  • Niemand weet beter hoe ze een piloot moeten opvangen net na een reeks dan de vrouw van een crosser.  Manlief staat stijf van de adrenaline en opgepompte armen te wachten tot hij zijn machine kan afgeven aan mevrouw die de motor vakkundig terug naar het rennerspark duwt.  Intussen heeft ze hem nog een flesje water toe gestopt om de eerste dorst te lessen, zijn helm aangenomen, samen met zijn crossbril en handschoenen.  En ze weet de versnellingsbak in neutraal te zetten want daar heeft manlief niet meer aan gedacht, nog vloekend van de gemiste start.
  • Door diezelfde focus van de man op de race en zijn machine vergeet hij ook op tijd te eten en te drinken.  Wie anders dan mevrouw geeft haar piloot op tijd zijn natje en droogje zodat hij tijdens de wedstrijd niet ten prooi valt aan een voor motorcrossers nefaste appelflauwte.  En de reguliere gebakjes en taart die de ronde doen in het rennerspark zijn voor de vrouwen, want volgens hen is dat niet gezond voor een crosser.
  • Bij de inschrijving ontvangt elke piloot een startbewijs dat moet afgegeven worden aan de controleurs net voor de officiële oefeningen.  Als de piloot het papiertje is vergeten tovert mevrouw vakkundig het kleinood uit haar handtas.  Merci schat.