Published On: 29/09/2020

Met spijt moeten we melden dat Gary Harlow eerder deze week is overleden. U moet u vooral niet schuldig voelen als de naam geen belletje doet rinkelen want hij was beter bekend over de grote plas als de medeoprichter van DG Performance Specialities. Dat deed hij samen met Dan Hangsleven ergens in 1974.

Gary’s zoon Kevin deed aan motorcross en hij wilde zoonlief helpen met zijn race. Toen Gary Dan bij een lokale Honda-dealer ontmoette, besloten ze samen een raceshop te beginnen. De 1200 vierkante meter grote winkel, groeide uit tot een groot bedrijf en Gary kocht datzelfde jaar de helft van het bedrijf van Dan uit, maar behield de “DG”.

In de jaren zeventig verkocht de motorindustrie 1.000.000 crossmotoren per jaar. Knippert u eens met de ogen en herlees! Tegenwoordig is dit aantal gereduceerd tot ongeveer 100.000 stuks. De Honda CR125 kwam net uit en DG was gespecialiseerd in de verkoop van hop-up onderdelen voor de CR125 inclusief de 30mm Mikuni, CR125 luchtfilterkast, uitlaten, swingarms, kleding en BMX-fietsen. Hun belangrijkste concurrent in die tijd was FMF. DG besloot om een eigen raceteam te starten. Het was een groot, goed gefinancierd en vol met getalenteerde mensen, van de rijders tot de monteurs. Het DG Performance race team bestond uit Bob Hannah, Broc Glover, Davey Williams, Mike Bell, David Taylor, Gary Denton en Dave Eropkin. Veel van de DG-rijders en monteurs verhuisden na hun tijd bij DG naar grote fabrieksteams.

Bob Hannah’s YZ125 uit 1978 met DG-uitrusting

Gary verkocht DG Performance in 1982 en verhuisde naar Arizona waar hij onroerend goed en vastgoedontwikkeling ging doen. Op de foto bovenaan ziet u Gary links staan.