Published On: 28/08/2023

Ondanks het vele water wat er voor het weekend was gevallen, werd het een fantastische tweede editie van de Trophee 875 des Nations. AMC Orp had erg veel energie gestoken in deze editie met een herdenking aan André Malherbe, maar ze hadden ook veel grote namen van weleer uitgenodigd om acte de présence te geven in Orp-Le-Grand.

Gisteren liet de zon het circuit in een mum van tijd opdrogen waardoor er geen enkel probleem was om de pittige heuvels op te rijden. We hebben nog geen volledige resultaten kunnen bemachtigen, die worden later gepubliceerd.

Ronny Lambrechts (Suzuki) en Roel Geurts (Honda) wonnen alvast de individuele reeksen die ook nog eens werden onderverdeeld per leeftijd. Dan de Trophee 875 voor teams. De winst in de klasse Trophee 875 EVO ging naar Team Belgique met Patrick Caps, Ludovic Bral en Jeremy Coen. Zij versloegen het Team Belgium met Laurent Lacasse en Team EVO Fighters met Ken De Dycker.

In de klasse Trophee 875 Twinshock ging de winst naar Team Geboers met Scott Geboers, Laurent Lacasse en Danny Scheers. Bij de Trophee 875 Vintage  ging de zege naar Team Belgium met Bjorn Verdoodt, Jan Blancquaert en Danny Seels. Later krijgen we nog meer reportages over de wedstrijd met resultaten, foto’s en video’s.