Published On: 11/03/2021

Eind 2020 werd het duidelijk dat een normale seizoenstart er ook dit jaar niet zal inzitten. Eerder al moest de VLM alle organisaties van februari, maart en april opschorten. Voorzitter Eddy Houtmeyers werpt vandaag opnieuw een licht op de nabije toekomst.

Beste motorcross liefhebbers,

Naar aanleiding van recente gebeurtenissen binnen de corona pandemie en daarbij gepaard gaande versoepelingen, zijn wij bij de verschillende instanties zoals de overheid ons oor gaan te luister leggen om te horen wat mogelijk is. Grootste vraag hierbij is “Wat is de te voorspellen termijn van opstart motorcross evenement ?”. Een antwoord hierop hebben we niet, maar een voorzichtige hint naar mogelijke opstart in mei was wel te horen.

Met deze mogelijkheid bedoelen we wel een doordachte opstart met heel wat beperkingen en maatregelen die misschien wel altijd zullen blijven bestaan. Alles is natuurlijk afhankelijk van de cijfers binnen het corona gebeuren, en zoals we zien is er hier wel wat ups en downs op te merken. Moest de evolutie van de pandemie in de goeie richting blijven lopen, dan moeten we natuurlijk zorgen dat we klaar zijn om het heroptreden zo kwalitatief en veilig mogelijk te laten gebeuren.

Vandaar de vraag om jullie voor te bereiden op mogelijke opstart, en de noodzakelijkheden zoals voorheen in orde te brengen. Laat ons allen de vingers gekruist houden, en daarmee terug in de flow te geraken van de motorcross wedstrijden.

Jullie voorzitter,

Eddy

Foto: archief