Published On: 29/07/2021

Eerder deze week moesten wij spijtig genoeg berichten over de annulering van de oldtimercross in Warsage dit weekend. Vergunningsperikelen liggen aan de basis van deze beslissing maar de realiteit is nog een stuk moeilijker voor de organiserende club.

De reden waarom de vergunningen niet konden worden verkregen is een klacht die door een Hasseltse milieuvereniging, de “Limburgse Milieukoepel”, is ingediend tegen de organisatie van gemotoriseerde evenementen op het circuit van Warsage. De afgegeven vergunning, die dit jaar afliep, liet toe om jaarlijks maximaal 3 evenementen te organiseren. De Limburgse Milieukoepel vzw heeft haar klacht ingediend in het kader van deze vergunningsverlengingsprocedure. Naast de VMCF motorcross wordt ook de 4-uurs endurance wedstrijd van de MC Fourons getroffen door de situatie.

De Bestendige Deputatie van Limburg moet zich over de zaak uitspreken, maar het besluit kan nog enige tijd op zich laten wachten. Dit betekent dat te verwachten valt dat er dit seizoen geen evenement in Warsage zal worden georganiseerd. Wij vroegen de vereniging Limburgse Milieukoepel VZW om een reactie. Daar konden ze bevestigingen dat die klacht er wel degelijk was en dat volgens hen het circuit in de toekomst beter langs de autostrade E25 kon liggen. Wordt vervolgd.

Foto: Manu Jacques