Published On: 27/02/2019

MXVintage werd enkele weken geleden uitgenodigd door Lazer Helmets om de presentatie van de nieuwe modellen van het merk bij te wonen. Dit lieten we niet aan ons voorbij gaan want Lazer ademt historiek uit. Het merk is door en door Belgisch en is bovendien de oudste helmenfabrikant op deze aardkluit. 

Hun eerste creatie stamt al uit 1919. Het staat dus buiten kijf dat Lazer een voortrekkersrol bekleedt als het gaat om hoofdbescherming. Wij trokken dus met veel goesting naar het hoofdkantoor in Mont-Saint-Guibert en lieten ons onderdompelen in de know-how van Lazer. We kregen uitleg van niemand minder dan oud GP-rijder Cedric Melotte. Hij liet ons de nieuwe helmen zien en uiteraard hadden we vooral oog voor de offroadhelmen van het merk.

Iedereen herinnert zich nog wel de beelden van Stefan Everts, Jacky Martens en vele andere met een Lazerhelm op hun hoofd. Zij liepen destijds flink in the picture met de prachtige helmen van de fabrikant. Ook nu heeft Lazer een sterk gamma helmen voor het uitoefenen van de offroad-sport en dit voor elk budget. Momenteel ligt de MX-8 motorcrosshelm in de rekken maar er zit een opvolger aan te komen. Die kreeg uiteraard de naam MX-9 mee. Deze helm heeft een mooie finish met een erg futuristisch uiterlijk. Eigenlijk kunnen we niet wachten om dit type aan een grondige test te onderwerpen want het geheel ziet er erg gelikt uit. Deze helm kunnen we nog niet laten zien maar komt eind 2019 of begin 2020 op de markt.

De Lazer MX-8

 

Ook zit er nog een nieuwe offroadhelm in de pijplijn met de X9. Deze nieuweling is verkrijgbaar in twee schaalgroten. De helm komt in het voorjaar van 2019 bij de dealers te liggen en is erg mooi van design en bovendien uitgerust met een toegang voor een Camelbak. Dit is erg handig tijdens hete zomerdagen op de crossmotor of bij een lange enduro-rit. De helm is verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties zodat iedereen een helm kan kiezen die bij zijn outfit en motor past. Goed gezien van de ontwerpers van Lazer.

Camelbak toegang voor de X9.

Lazer heeft ook een entry-level gamma onder de merknaam LZR. Daar springt meteen het type OR3 in het oog. Deze offroadhelm is voorzien van alle moderne veiligheidsvoorzieningen maar heeft een lager prijskaartje. De OR3 is dus een ideaal instapmodel. De helm is behoorlijk in detail afgewerkt en het zitcomfort is buitengewoon in deze prijsklasse.

De LZR OR3

Bij Lazer worden uiteraard ook andere helmen gemaakt dan voor offroadrijders. Voor iedereen is er een type in het gamma. Nieuw is de Rafale, een helm voor op de weg. Deze is uitgevoerd met een intern zonnescherm en een uitgelezen zitcomfort. Enkele spoilers zorgen voor een gereduceerd geluid door een verminderde turbulentie. Ook heeft de helm uitneembare wangstukken indien in een noodgeval de helm moet worden afgenomen door de hulpdiensten.

Ook nieuw is de Tango, een open helm met vizier, zonnescherm en alle comfort die je van een helm verwacht. De Tango heeft ook een spoiler voor een verminderd windgeruis binnen in. Het grote windscherm geeft de rijder een mooi breed zicht zonder vervorming. Deze helm is een alleskunner en past dus bij diverse manieren van motorrijden.

Lazer heeft ook erg breed gamma van beschermingsmiddelen op de markt. Dat gaat van helmen voor toerrijders tot deze voor extreme sporten zoals motorcross. We vonden zelfs offroadbrillen in het gamma. Lazer is van alle markten thuis en vooral als het gaat om het beschermen van uw brein. Uw bovenkamer is erg kwetsbaar en daarom verdient het een kwalitatieve helm. Denkt u daar even aan bij de aankoop van een nieuwe?

Alles over de nieuwigheden van Lazer vindt je terug op www.lazerhelmets.com/brand.php

Binnenkort verkrijgbaar: De Lazer X9

Factory Black bril met roll-off.

 

De MX-8 van Lazer.

De LZR OR3 in geel/zwart

Race Mirror geel/zwart

Race Mirror rood/geel

 

De fonkelnieuwe Rafale.

 

Emergency quick release system

 

Het geïntegreerd zonnescherm in de Rafale.

 

De nieuwe Tango in matzwart.

 

Herinnert u zich deze nog?