Published On: 02/08/2022

Geen enkel motorcrosscircuit wereldwijd spreekt zo tot de verbeelding als die van de Citadel van Namen. “Het Monaco van de motorcross” werd de plek genoemd. Afgelopen weekend werd 75 jaar motorcross op de beroemde plek gevierd met een parade van crossmotoren, de onthulling van een monument en een vintage motorcross in het Naamse gehucht Erpent. Maar nu is er ook een website die de gehele geschiedenis toelicht.

De website is leesbaar in drie talen en omschrijft de geschiedenis van motorcross op de Citadel van Namen in vijf hoofdstukken. Op 13 april 1947 werd de eerste wedstrijd gereden op de flanken van de Citadel. Deze werd gewonnen door Marcel Meunier. De website doorloopt daarna alle grote momenten tot op de allerlaatste GP van België die gehouden werd in 2007.

 

 

De prachtige website is leesvoer voor iedereen die ooit een wedstrijd bijwoonde op de Citadel van Namen. En iedereen kan bevestigen dat er nergens anders zo een speciale sfeer hing als daar in Namen. Trek dus een blikje Waals gerstenat open en zet je enkele uurtjes neer voor de prachtige geschiedenis van motorcross op “La Citadelle”.

Dit is de link naar de website: namurmx.be