Published On: 16/03/2019

De lange grijze winter waarin u de bourgondische levenswijze van de Belg nog eens flink in de verf hebt gezet is voorbij. Het is tijd om weer in actie te komen. De motoren zijn voorzien van fonkelnieuwe onderdelen, een likje verf en verse olie maar die eerste rit kwam er nog niet van. Uw eerste meters van het jaar kan u maken tijdens de drie oldtimertrainingen in Genk.

De eerste is er al op donderdag 21 maart 2019. Daar kan u met een flinke hengst op uw kickstarter de boel weer tot leven wekken. De samenwerking tussen AMC Bolderberg en AMC Genk is stilaan een traditie geworden: zij zijn de motor achter deze succesvolle trainingen voor oldtimer crossmachines. Waarom deze jaarlijkse training? Omdat de training er specifiek is voor oldtimermotoren is er geen snelheidsverschil met moderne motoren. Het is dus veel veiliger en bovendien een ideaal moment om de motor te testen na een winter vol met sleutelwerk. Zo komt u ook toe aan een fysieke training en sta je niet onvoorbereid aan de start van jouw eerste wedstrijd.

De trainingen zijn er op de Horensbergdam gedurende drie donderdagen waarbij het circuit telkens ter beschikking wordt gesteld voor zowel binnenlandse als buitenlandse oldtimercrossers. Alle motoren tot bouwjaar 1995 worden toegelaten uitgezonderd zijspannen. De poorten van de Horensbergdam zwaaien open om 12u30. Trainen op het circuit kan tussen 13u en 17u. Ook kan je terecht op het indoorcircuit om de nodige rondjes af te leggen. Het outdoor- en indoorcircuit zijn dan helemaal voor jullie vintage motorcrossers. Wat een luxe.

Het is onnodig om uit te leggen dat je verplicht bent om een milieumat onder de motor te gebruiken. Het gebruik van tear-offs is verboden net als op de wedstrijden. Inschrijven doe je in de kantine van de omloop. Het GPS-adres is: Damstraat 5, 3600 Genk.

  • Oldtimertraining 1: donderdag 21 maart 2019
  • Oldtimertraining 2: donderdag 28 maart 2019
  • Oldtimertraining 3: donderdag 04 april 2019