Published On: 21/02/2019

De naam Steve McQueen is buiten zijn prestaties op het witte doek voor eeuwig verbonden met offroad motoren. De liefde voor gemotoriseerde tweewielers startte al vroeg in zijn jeugd maar een ontmoeting met een motorcrosser uit Europa veranderde alles.

Die motorcrosser was Bengt Aberg. De Zweed trok in 1968 naar de US om er deel te nemen aan een vierdelig luik van Inter-Am wedstrijden in Carlsbad, West Lake Village, Santa Cruz en Saddleback. Op één van die races was McQueen aanwezig. Hij liet zijn oog vallen op de Husky van Aberg en de rest is geschiedenis. Voorheen reed hij vooral op een Triumph maar de filmster viel als een blok voor de Husqvarna van Aberg. De liefdesrelatie is nadien te zien op de cover van “Sports Illustrated Magazine” en in de film “On Any Sunday”.

Nog datzelfde jaar kocht McQueen zijn eerste Husqvarna. Het was een Viking 360cc. Deze motor is recent tot in de puntjes gerestaureerd en te zien in onderstaande video. Volgens ons is het één van de mooiste crossmotoren ooit.