Published On: 06/08/2021

De Japanse helmfabrikant heeft een flinke staat van dienst. De off-roadhelm MX-V is een product van jarenlang ontwikkelen specifiek voor motorcross en Enduro. En nu is er de geweldige Stanton Replica.

De MX-V is voortgekomen uit het zeer geliefde VX-3 model. Jarenlange ervaring is terug te vinden in deze ultieme off-road helm. De perfecte keuze voor MX, Enduro en off-road gebruik. Zoals in elke Arai helm, is de basis en eenvoudige organische schaalvorm gebaseerd op het R75 Shape concept. De afwezigheid van overdreven randen of uitsteeksels op de schaal is geen gebrek aan creativiteit, maar een engagement om de integriteit van een rondere, sterkere en gladdere schaal te behouden.

De Arai MX-V off-road helm biedt maximale protectie en optimaal comfort zonder praktische eigenschappen uit het oog te verliezen. Zowel het interieur de wangstukken en de nekrol zijn eenvoudig uitneembaar en wasbaar. Uiteraard zijn deze gemaakt van dry-cool materiaal voor nog meer comfort. De wangstukken zijn voorzien van het Emergency Release system. Daarnaast heeft de MX-V rubber neusstukje in de vizieropening die zorgt dat de crossbril perfect op zijn plaats blijft. Een nieuw ontworpen klep minimaliseert zowel het liften als de vervuiling van de helm.

Pasvorm en veiligheid zijn compromisloze eisen bij Arai. Daarom zijn er drie maten buitenschalen die zijn vervaardigt volgens de extreem sterke en vormvaste Complex Laminate Construction met Superfiber. De EPS binnenschaal zorgt voor maximale absorptie van een impact doordat deze is opgebouwd uit meerdere lagen met diverse dichtheden.

Uiteraard voldoet de nieuwe schaal aan het Arai R75 concept een sterkere rondere en gladde buitenschaal. Om dezelfde reden is het kinstuk kort gehouden en zijn spoilers en de klep zo ontwikkeld dat ze bij een stevige val afbreken. Het ventilatiesysteem van de MX-V is zeer uitgebreid zonder dat dit de sterkte van de helmschaal beïnvloedt. Het rooster in het kinstuk is aan de buitenzijde bevestigd en zo ontwikkeld dat het ook bij inslaande stenen blijft zitten en niet naar binnen schiet. Daarnaast is deze eenvoudig te demonteren en schoon te maken.

Er was al Barcia-versie en nu is er dus een Stanton Replica met het herkenbaar design uit de jaren ’90. Deze helm kost 620 euro en is te bestellen bij uw lokale motorcrossdealer.

Foto’s: Arai en MXVintage