Published On: 14/08/2020

Het is cliché maar het nieuws van Dirk Geukens’ overlijden sloeg in als een bom. En dat was nog zacht uitgedrukt. Ook al had de familie zoveel andere dingen aan hun hoofd, de massale steunbetuigingen uit de motorsport lieten wél zien hoe Dirk op zijn manier zoveel mensen had geraakt.

Dat zijn familie en club, KMC Mol, in deze tijden bovendien de moeite namen om iedereen te bedanken voor hun steun, past helemaal bij wie Geukens zelf was. Zijn echtgenote Gerda, kinderen Lien en Nick verwoordden het zo op het gedenkprentje van Dirk:

“Papa, je sterft niet. Je gaat overal met ons mee. Jouw liefde in ons hart. Alle mooie herinneringen in ons hoofd.

“Papa, je bent er nog. Je blijft altijd in de buurt. We zien jou in de spiegel. In een stukje van onszelf……”

Dat iedereen de mooie herinneringen aan de oud-kampioen en Motorsport Future trainer blijft koesteren en vooral: als hij ook jou positief inspireerde, wees dan voortaan zelf wat meer Dirk! Of zoals hij z’n achterneef, fotograaf Stefan Geukens, inspireerde tot de prachtige, ingetogen foto hierboven.

Grootspraak was zeker de stijl niet van de vriendelijke Balenaar maar de bovenstaande uitspraak is er -zoals ze in de Kempen zouden zeggen- wél boenk op. Bedankt voor alles Dirk!

Tekst: Redactie
Foto’s: Photographic Art/ Stefan Geukens