Published On: 01/03/2019

Dit weekend is er in  Atlanta de 9de Monster Energy AMA Supercross. Wij richten onze blik niet op Tomac, Roczen en Webb maar wel op “the old stuff”. Naar aanleiding van de Legends and Heroes Tour wordt dit weekend Damon Bradshaw in de kijker gezet. En ook staan er weer een pak oude motoren en memorabilia tentoongesteld in het Mercedes Stadium in Atlanta.

De Legends and Heroes Tour is een reizend motormuseum dat telkens neerstrijkt op een AMA Supercross en op de Lucas Oil Outdoor Series in de US. De tentoonstelling beslaat een slordige 1500m² en bevat oude crossmotoren uit de geschiedenis van de Supercross en motorcoss. Dit weekend strijkt dit museum neer op de Supercross in Atlanta en wordt ex-motorcrosser Damon Bradshaw geëerd.

Damon Bradshaw oftewel “The Beast from the East” stak zijn kop voor het eerst aan het venster op een outdoorwedstrijd in 1988. Een jaar later won hij zes wedstrijden in de Supercross en werd kampioen in de SX125cc East Coast Series. In 1990 gaat hij over naar de 250cc en wint prompt vijf wedstrijden. Ook in 1991 kon hij drie wedstrijden winnen waaronder die van Atlanta. Na een korte bezinningsperiode in 1994 stapt Bradshaw over naar de Nationals. Ook daar was hij een verdienstelijk crosser maar in 1997 ging de helm aan de haak. Hij stapte over op vier wielen en liet net als in de cross zijn kunstjes zien bij de monstertrucks. Damon Bradshaw was gekend voor zijn agressieve inhaalbewegingen en bijbehorende crashes.

Meer weten over The Legends and Heroes Tour? Surf naar deze link.

Enkele tentoongestelde helmen.

 

The Legends and Heroes Tour.