Published On: 10/02/2021

Half maart 2020 brak in Europa het coronavirus uit met gevolgen die we toen nog niet echt konden inschatten. We zijn nu nagenoeg een jaar verder en de vooruitzichten zijn nu anders met de vaccins die elke burger van ons land gaat krijgen.

Voor de sportkalenders is het evenwel koffiedik kijken de komende maanden. De kalenders voor de motorcross zijn er wel maar kunnen niet worden uitgevoerd vanwege de huidige maatregelen. Overal ter wereld wordt gekeken naar het voorjaar dat verlichting zou moeten brengen. Vooreerst is dan al een belangrijk deel van de bevolking ingeënt en er is het weer dat warmer wordt waardoor mensen minder binnen zitten en de verspreiding van het virus in gunstige zin zou beïnvloeden.

Het Belgisch kampioenschap oldtimercross zal aan een zekerheid grenzende waarschijnlijkheid later op het seizoen starten. Wanneer dan precies is erg moeilijk te bepalen omdat de cijfers die de virologen hanteren op dat moment heel gunstig zullen moeten zijn. Ook op het hoogste niveau groeien de geruchten elke dag dat de eerste MXGP niet in april maar pas half mei of begin juni zouden starten. Voor de oldtimercrossers rest er tot aan de eigenlijke start van het BOTC-kampioenschap niks anders dan trainen op afgehuurde circuits. MXVintage zal zich net als vorig jaar inzetten om deze te organiseren zodra er daarvoor toelating is.

Intussen wensen wij jullie allemaal veel moed om nog een tijdlang door te bijten en hopen jullie snel weer te ontmoeten op een motorcrossbaan.