Published On: 15/06/2017

15 juli Internationale Vintage Motocross op bekende omloop “Talkessel” !!

Classic Motocross TeutschenthalDe Vintage Motorcross leeft!! Ook in Duitsland rakelen ze de oude motoren weer op en geven ze een unieke wedstrijd op de bekende Grand-Prixomloop Talkessel van Teutschenthal. Die vindt plaats op zaterdag 15 juli. 

Wil jij eens een wedstrijd rijden met je oldtimermotor op het circuit waar Antonio Cairoli vorige maand nog de Grote Prijs MXGP van Duitsland won? Dit is een uitgelezen en unieke kans. De omloop wordt aangepast voor het gebruik van oldtimermotoren en uiteraard volledig gevlakt. De strijd zal er zijn voor de zogenaamde “Pokal der Kalikumpel”. Er is startgelegenheid vanaf de leeftijd van 18 jaar en je moet in het bezit zijn van een originele classic crossmotor. Er wordt gereden in drie verschillende klassen.

  1. Classics               Motoren tot bouwjaar 1974
  2. Twinshocks        Motoren met twinshockvering, luchtkoeling en trommelremmen
  3. EVO pré 90         Motoren tot bouwjaar 1990

In de reeks Classics zal er nog een opdeling zijn in de leeftijdsklassen tot 50, tot 60, tot 66 en vanaf 66 jaar. Bij de Twinshocks en EVO’s worden de leeftijden opgedeeld in -50  en + 50 jaar. Inschrijven kan je via deze link. Teutschenthal ligt in de buurt van Dresden op 620 km rijden van Brussel. Alle info kan je vragen door te mailen naar classic-mx@gmx.de