Published On: 06/06/2019

De Brit en halve Belg Christian Burnham hing in 2005 de helm aan de wilgen als GP-rijder. Hij werd nooit wereldkampioen en won geen enkele GP maar hij kon strijden tot het bittere einde. Burnham pakt dit jaar de draad weer op om mee te doen aan de Motocross des Nations voor Veteranen in Farleigh Castle. Dat zal hij doen aan boord van de machtige Honda CR500 en als voorbereiding zal hij ook deelnemen aan een proef voor het Belgisch kampioenschap oldtimercross.

Christian Burnham is niet onbekend met de CR500. Wellicht had hij zijn beste jaren op de Sarholz Honda in het WK 500cc. De Brit was erg verdienstelijk op het circuit en steeds correct naar zijn sponsors en helpers in de paddock. Hij was een een taaie klant en liet zich niet zomaar voorbij gaan. Destijds kreeg hij o.a. steun van wijlen Jos Dolphijn. Zijn beste prestatie kon hij behalen tijdens de Britse GP van 1999. Hij werd toen vierde in de eindstand op het circuit van Hawkstone Park.

Burnham zal aantreden tijdens de BOTC-wedstrijd in Retie op zaterdag 13 juli ter voorbereiding van de Vets MXdN. Daar zal hij dus aantreden op de CR500 en in kersverse kledij van het merk Shot. Meer weten over Shot Race Gear? Surf naar hun website.