Published On: 31/12/2022

Na twee jaren in waakvlam-modus door de coronacrisis kon 2022 weer als een normaal motorcrossjaar beschouwd worden. De collage van 12 beelden zijn een greep uit de momenten van 2022 die we hier op de website deelden.

Zo was Roger De Coster even in het land om aanwezig te zijn op Namur Legend dat 75 jaar motorcrossen op de Citadel van Namen herdacht. Er was de Limburger Roel Geurts die zichzelf in de geschiedenisboeken reed door als eerste ooit de onmogelijke hillclimb van Andler te volbrengen. Er was het jammerlijke overlijden van twee grote motorcrosshelden. André Malherbe en Jaroslav Falta zijn er niet meer. Brad Lackey was in het land om zijn wereldtitel van 1982 te herdenken en de BOTC Oldtimercross kon eindelijk weer hun kampioenen vieren.

 

 

 

Stefan Everts werd 50 jaar in 2022, zijn vader Harry blies 70 kaarsjes uit. De Belgen trokken met twee teams naar de RSP Classic in Arco di Trento, het Maris Racing Team won er bij de Twinshocks met Ronny Lambrechts, Brenda Wagemans en Alain Maris. Team Belgium EVO werd derde met Dennis Verbruggen, Mike Vanderstraeten en Marco Briers. Team Belgium won dan weer de VMXdN in Farleigh Castle met Steve Ramon, Filip Van Dijck, Laurent Lacasse en Wim Couwberghs. In Orp-Le-Grand werd de magisch mooie Trophée 875 nieuw leven ingeblazen en dit meer groot succes.

Vanwege de redactie van MXVintage en de BOTC-werkgroep wensen we elk van u een spetterend en gezond 2023.