Published On: 02/10/2022

We kregen zonet het fijne nieuws van MC De Kleiduivels dat de wedstrijd in Reet een week wordt opgeschoven. De BOTC oldtimercross van Reet wordt dus gereden op zaterdag 8 oktober.

Het circuit “De Klak” kreeg de afgelopen week erg veel water te verwerken waardoor een afgelasting de enige mogelijkheid was voor de organisatie. Geen cross dus op 1 oktober door een te nat parcours. De organisatie bleef de afgelopen jaren niet gespaard bleef van pech en dus was het dubbel jammer dat ook nu weer moest worden gekozen voor een annulatie. Dat de motorcross in Reet werd afgelast wekte enorm veel emoties los bij alle betrokken partijen.

 

 

Reet had naam gemaakt met hun “finale” door na afloop van de reeksen een enorm leuke party te bouwen in de feesttent. Na de afgelasting volgde dan enkele dagen van bezinning maar uiteindelijk waaide de wind uit de juiste richting en werd groen licht gegeven voor een wedstrijd met alles erop en eraan maar dan een week later. Daarom dat wij aan alle oldtimercrossers en hun supporters een warme en emotionele oproep willen doen om de organisatie in Reet te willen te verblijden met uw komst. Het ging nog nooit zo slecht met de motorcross als nu en daarom dat jullie op deze manier MC De Kleiduivels kunnen steunen met uw aanwezigheid. Bazuin het rond en neem iedereen bij de arm om er komend weekend een enorm groot feest van te maken.

Regels zijn regels

Eén van de gevolgen van deze verschuiving is dat er geen punten meer voor het BK oldtimercross worden toegekend in Reet. Het BK oldtimercross is bij deze dus gereden. Maar mogen wij toch nog een gemeende oproep doen aan jullie om als piloot mee te rijden op de geweldige omloop en ook aan de supporters om massaal te komen opdagen. Alle Belgische kampioenen in de dertien oldtimer categorieën worden na afloop van de reeksen uitvoerig gehuldigd. Meer details over de wedstrijd volgen later.

 

Foto’s: Francois Rombouts en archief