Published On: 02/01/2022

Een nieuw jaar is aangebroken en dus wordt er achter de schermen hard gewerkt om een kersvers Belgisch kampioenschap oldtimercross op poten te zetten. Wij leggen jullie alvast uit hoe je een vergunning aanvraagt bij de twee federaties waar BOTC mee samenwerkt.

Sinds jaar en dag wordt het Belgisch kampioenschap oldtimercross georganiseerd in samenwerking met de VLM en de VMCF. Iedere deelnemer die mee wil doen aan deze competitie heeft een jaarvergunning nodig. Die kan je aanvragen bij één van de twee federaties. Let op, je krijgt geen punten voor het BK indien je met een dagvergunning zou deelnemen. Daarvoor heb je dus echt wel een jaarvergunning nodig.

 

 

VMCF

Bij de federatie VMCF kan je een vergunning aanvragen door een kort digitaal formulier in te vullen op hun website. Dit is de link. Na het invullen vink je de vakjes ‘reglement’ en ‘GDPR’ aan om dan op ‘verzenden’ te drukken. Daarna krijgt u een scherm met onderaan twee blauwe knoppen. Druk op ‘vergunningsaanvraag 2022’. Nu verschijnt er een scherm met de documenten die moeten worden afgedrukt en ingevuld door uzelf en uw dokter. Nadat de benodigde documenten zijn ingevuld stuur je ze op naar Martin Roels, P. Christiaansstraat 42, 9290 Berlare. U dient dan nog het bedrag van 180 euro te betalen op rekeningnummer BE 58 6528 2304 4779 met vermelding van uw naam en de gekozen categorie bij de oldtimers. Indien u graag uw pasje voor de 1ste wedstrijd ontvangt, dient u een enveloppe met postzegel mee te sturen met uw adres zodat wij u dit zo snel mogelijk kunnen bezorgen.

 

 

VLM/JMS

De VLM-federatie werkt sinds een tijdje samen met Motorsport Vlaanderen. Om een vergunning aan te vragen dien je de formulieren te downloaden en af te drukken. Dat kan je doen via deze link. Nadat deze zijn ingevuld door jezelf en je dokter dien je deze te zenden naar Bureel VLM, Linkhoutstraat 219 a, 3560 Linkhout-Lummen. U dient dan nog het bedrag van 200 euro te betalen op rekeningnummer BE 16 6528 3301 5874 met vermelding van naam en categorie/nr. Uw licentie wordt dan opgestuurd net voor de aanvang van de competitie.

 

 

BOTC oldtimercross 2022

Vanaf dit jaar zal je je elk jaar opnieuw verplicht moeten aanmelden via MXVintage om deel te nemen aan het BK oldtimercross. Dit staat los van de hierboven vermelde vergunningsaanvraag. Het maakt het gemakkelijker voor de mensen van de BOTC-werkgroep om voorafgaand aan de competitie alle rijders te registreren die deelnemen aan het Belgisch kampioenschap. Vanaf maandag 3 januari 2022 zal er op deze site een eenvoudig formulier verschijnen om in te vullen. U ontvangt meteen een bevestiging per e-mail dat u bent aangemeld voor het BOTC Belgisch kampioenschap oldtimercross.