Published On: 10/06/2024

Het is geen leuke ervaring voor de organisatoren van het BK oldtimercross maar af en toe zijn er rijders die kun kat sturen naar de prijsuitreiking. Het plekje op het podium blijft onbezet en de beker wordt niet afgehaald. Daaromtrent werd er recent een beslissing genomen door de BOTC-werkgroep.

Voortaan zal er nauwlettend worden op toegezien op de aanwezigheid van de eerste drie piloten van elke categorie. Indien een rijder niet kan aanwezig zijn kan hij eenvoudigweg iemand anders aanduiden om de beker af te halen en op het podium te klimmen. Voortaan worden vijf punten van het kampioenschap afgetrokken wanneer er een inbreuk wordt gedaan op deze regel.

Zoals eerder gezegd is het geen leuke ervaring voor de organisatoren die met een flink pak vrijwilligers een motorcross probeert te organiseren. Het getuigt van respect naar de organisatie toe, de organiserende club en de federatie, als je je beker komt afhalen tijdens de podiumceremonie. De werkgroep bedankt iedereen om hiermee rekening te willen houden.