Published On: 24/07/2023

De kalender van het Belgisch kampioenschap oldtimercross werd begin dit jaar gepresenteerd met 18 wedstrijden. Door het slechte weer in het voorjaar werd die al snel gedecimeerd en vielen er wedstrijden weg. Zo vielen Lummen, Wambeek en Genk in het water. Later werd de wedstrijd in Genk weer opgevist en besloot de BOTC-werkgroep om, gezien de uitzonderlijke omstandigheden, toch punten toe te kennen.

Dat de beslissing niet voor iedereen in goede aarde viel is met veel begrip genoteerd door de werkgroep. Het reglement zegt echter dat wedstrijden, die van datum wijzigen, niet in aanmerking komen voor het Belgisch kampioenschap. Met andere woorden, er worden geen punten toegekend. De leden van de werkgroep zijn zaterdag op de wedstrijd samengekomen om één en ander te bespreken en daaromtrent een standpunt in te nemen. Intussen is dan ook de wedstrijd van Huldenberg definitief geschrapt van de kalender.

Er is alvast besloten om vanaf 2024 geen enkele uitzondering meer toe te staan op deze regel. Vanaf de eerste wedstrijd van het kalenderjaar 2024 zullen wedstrijden die van datum wijzigen dus nooit meetellen en zijn er dus geen punten te verdienen voor het Belgisch kampioenschap. De regel is destijds in het leven geroepen zodat de rijders vakanties en dergelijke kunnen plannen zonder punten te verliezen voor het kampioenschap. 

Voor dit jaar is er dan nog een vraag gekomen van de club in Wambeek om eventueel aldaar een wedstrijd te organiseren omdat hun oorspronkelijke datum (22 april) dus ook in het water viel. MC Wambeek wil de wedstrijd laten doorgaan op zaterdag 23 september. De werkgroep heeft voor deze vraag besloten te rade te gaan bij de rijders zelf. Alle rijders met een jaarvergunning die meedoen met het BOTC-kampioenschap kunnen stemmen en zo hun mening geven. Dagvergunningen en niet-rijders kunnen niet stemmen, dus alleen de piloten uit het kampioenschap. Je kan hieronder je stem uitbrengen door het digitaal formulier in te vullen. U kan slechts één stem uitbrengen, een bevestiging van goede ontvangst wordt u per e-mail kenbaar gemaakt.

Het resultaat wordt bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op de volgende wedstrijd in Warsage op zaterdag 29 juli. Daar zullen ’s ochtends aan de inschrijftafel ook formulieren liggen voor degene die hun stem op papier willen uitbrengen. Steek je stembrief in de stembus en op de prijsuitreiking na de reeksen worden de resultaten van de stemming medegedeeld.