Published On: 18/06/2021

Al enkele jaren kreeg de BOTC-werkgroep heel wat aanvragen om de klasse Pré 92 uit te breiden naar Pré 95. Tijdens de coronaperiode zijn die vragen blijven komen waardoor er beslist is om een test te doen op de eerste race in Genk.

Voor iedereen een gat in de lucht springt en de werkgroep bakken bier, champagne en een reis naar het zuiden van Europa cadeau doet: het is een éénmalige test die na de wedstrijd in Genk een evaluatie zal krijgen. Concreet betekent het dat tijdens de BOTC Cup 2021 in Genk in de klasse Pré 92 motoren zullen toegelaten worden die behoren tot de klasse Pré 95. Bij voldoende gegadigden kan er eventueel sprake zijn van een extra reeks. Het spreekt voor zich dat deze machines gebouwd moeten zijn voor 1995. De modellen van 1995 zijn dus niet toegelaten.

Indien er geen extra reeks wordt ingelast omwille van te weinig kandidaten dan worden de Pré 95 rijders ingedeeld zoals vanouds in de klasse Pre 92 met dien verstande dat de Pré 95 rijders automatisch worden ingedeeld bij de categorie Masters. De podiumceremonie zal in Genk dus zijn:

  • Pré 92 A -50jr
  • Pré 92 B +50jr
  • Pré 95 + Masters

Nogmaals, het is geen definitieve aanpassing maar een test op de wedstrijd van zaterdag 3 juli in Genk.