Published On: 12/06/2024

Voor een tweede keer belanden we op de Horensbergdam van Genk voor alweer de vierde proef van het Belgisch kampioenschap oldtimercross. Deze keer is het de VMCF die als federatie de wedstrijd ondersteunt en dit in samenwerking met het Tits MX Team en AMC Genk.

De weergoden zijn komend weekend in een veel betere luim dan twee weken geleden en dus gaat het in Genk weer een grandioos motorcrossfeestje worden. Op veler verzoek hebben we voor het eerst sinds 2015 nieuwe petten laten produceren bij onze vast partner Dapa Design. Die zijn zaterdag te koop op de oldtimercross in Genk voor 20 euro, zo steun je deze site en loop je weer trendy door het rennerspark.

20 €

90 €

Er is ook nieuws rond de eerder aangekondigde milieumatten. Die gaan in de loop van de maand juli in productie en zullen verkocht worden voor de scherpe prijs van 90 euro. Ook hiermee scoor je in het rennerspark, zorg je voor het milieu en steun je de vrijwilligers die elke dag hard werken aan deze website. Je kan al een exemplaar reserveren door een mailtje te sturen naar info@mxvintage.be met je naam, adres, telefoonnummer en het aantal gewenste exemplaren. Wees er snel bij want het wordt echt wel een beperkte oplage.

Praktisch

Deelnemers voor de oldtimercross in Genk kunnen in de feesttent inschrijven op vrijdagavond van 20u tot 21u. Op zaterdagochtend is dat van 7u30 tot 8u30. De trainingen voor de oldtimers starten om 8u. Hou rekening met het feit dat er steekproefsgewijs geluidscontroles kunnen worden uitgevoerd.

Het trainingschema wordt aangepast en wordt zaterdagochtend met de piloten gecommuniceerd. Concreet betekent dit dat de trainingen geen 8 maar 10 minuten zullen duren en dat de 125cc AC en LC samen trainen met de Twinshocks.

Het rennerspark is geopend vanaf vrijdag 14 juni 2024 om 16u00. Samen komen is samen staan. De toegangspoort wordt gesloten op vrijdag en zaterdag tussen 22u00-7u00. De prijsuitreiking van de oldtimers zal plaats vinden in de feesttent om 16u. De afdrukbare timing kan je hier downloaden. Het GPS-adres is: Damstraat 5, 3600 Genk.

UPDATE: De oldtimers hebben een apart rennerspark aan de kant van de karting. Deze is verplicht te gebruiken.

Foto: Carolien Kenis