Published On: 31/01/2023

Ook het Belgisch kampioenschap oldtimercross is gebonden aan regels en die krijgen elk jaar een update. Ook dit jaar werden kleine aanpassingen gedaan en die staan nu allemaal te lezen op deze site.

Zo is er bijvoorbeeld een aanpassing gebeurd op de dikte van de vorken van de 4-takt Open klasse. Zij mogen voortaan met een vork rijden waarvan de poten 43 mm dik zijn. Ook de klasse Pré 95 Masters kregen een aanpassing, hun vorken mogen voortaan 46 mm dik zijn. En de klasse 125cc is er nu ook voor watergekoelde machines. De details van deze aanpassingen kunnen jullie dus lezen in de reglementen van 2023.

Goed om weten is dat elke piloot die deelneemt aan het Belgisch kampioenschap geacht wordt de regels te kennen. Daarom verzoeken wij de rijders met aandrang om dit document door te lezen. Het maakt uw leven en dat van de BOTC-werkgroep een stuk makkelijker tijdens het seizoen. De reglementen zijn immer en altijd te lezen op onze BOTC-pagina maar vandaag kan je ze hieronder eenmalig lezen. Veel succes.

Foto: Tim Van Echelpoel

De reglementen van 2023 V19-2