Published On: 12/05/2023

“De Pioniers van de Belgische motorcross” is de ondertitel van een nieuw boekwerk dat binnenkort te koop wordt aangeboden. “Stoere crossers op zware moto’s” is een serie boeken die dieper ingaan op de Belgische motorcrossers en hun toppers. 

Auteur René Vanden Driessche gaat ook nu de Belgische motorcrossers in het zonnetje zetten. Dit boek werd samengesteld met foto’s en artikels van Belgische motorcrossers, van Jos Valy en “Lei van de Zaveldiek” tot Gust Mingels en René Baeten en als sluitstuk een fotomontage van Joël Robert toen hij zijn eerste Grote Prijs won in 1964 in het Fallon Stadion te Woluwé.

 

Joël Robert GP België 1964
Foto: fmb/bmb

 

Maar niet alleen de internationale crossers en G.P. rijders komen aan bod, juniors, seniors en zijspannen, kleine cilinders van de B.M.B en de liefhebbers bonden komen ook in het stuk voor. Verder hebben we de rubrieken “een praatje bij een plaatje”, “de Ronde van Vlaanderen”, de “juniors en seniors van de jaren ‘50” en “de Belgen in het buitenland” en nog enkele andere verrassingen. Voor de West-Vlamingen (de anderen mogen het ook lezen) hebben we een speciale rubriek “De Weidekoersen in West-Vlaanderen”, je weet wel, die speciale machines zonder rem en die op methanol draaien.

Ook de liefhebbersbonden, we zetten de N.B.B. (Brommersbond) in het zonnetje en natuurlijk B.L.B. en VLM. Het boek kost 30 euro + 7 euro verzending (tante post is weer opgeslagen) en telt 250 blz met meer dan 400 foto’s. Bij bestelling voor 25 mei 2023 moet je geen VERZENDINGSKOSTEN BETALEN. Nog hoef je nog niets te betalen, U ontvangt enkele dagen voor het verschijnen van het boek een verzoek tot betaling.

U kunt het boek reserveren via dit e-mailadres: rene.vanden.driessche@telenet.be
Het boek verschijnt omstreeks 8 juni, juist op tijd voor “vaderkens dag”. Van de boeken “Vergane Glorie” en “Store Crossers” deel 4 zijn er nog enkele te
koop. Prijs 25 €, verzendingskosten inbegrepen.