Published On: 26/01/2019

Na Roger De Coster, Ricky Johnson en Jeff Emig is het nu de beurt aan Ben Townley. In een nieuwe Whiskey Throttle Show wordt “BT” op het rooster gelegd door Grant Langston en David Pingree in de studio van Troy Lee Designs.

Ben Townley komt uit Nieuw-Zeeland en was daar al vroeg in zijn carrière meervoudig kampioen motorcross. Dan verkaste hij naar Europa om daar deel te nemen aan het wereldkampioenschap. De eerste paar jaren waren vooral een leerschool voor de Kiwi maar in 2004 won hij negen GP’s en werd zo wereldkampioen in de MX2 voor Tyla Rattray en Antonio Cairoli. In 2005 kwam Townley uit in de MX1-klasse. Hij won vier Grands Prix en eindigde als derde achter Stefan Everts en landgenoot Joshua Coppins.

Daarna trok BT naar de States om deel te nemen aan het Supercross kampioenschap. In 2007 won hij het 250 East Coast kampioenschap. De jaren in de US zijn voor Townley zwaar met de vele blessures die hij opliep. In 2011 verraste hij de motorcrosswereld door weer deel te nemen aan het wereldkampioenschap. Ook hier viel hij uit met een zware blessure waardoor hij besloot om te stoppen als professioneel motorcrosser. In 2016 dook hij echter op als rijder in het Suzuki-team van Stefan Everts. Ook hier gooide een letsel na een crash op training roet in het eten. Veel plezier met de vierde aflevering van The Whiskey Throttle Show met Ben Townley.