Published On: 31/01/2023

Het merk Bell heeft een partnerschap aangekondigd om een serie helmen en kleding te lanceren die een eerbetoon zijn aan de King of Cool: de bedenker van de freeride bike. De eerste helm is een Custom 500 onder de naam Six Day McQueen, een replica van de helm die Steve McQueen droeg tijdens de Six Day Trial van 1964.

Steve McQueen werd samen met andere Amerikaanse motorrijders geselecteerd om de Verenigde Staten te vertegenwoordigen in internationale wedstrijden. Onder hen was Bud Ekins, een goede vriend van McQueen en een woestijnrace legende. McQueen’s Triumph TR6SC nummer 278, een Barbour gewaxte canvas jas en Bell-helm zijn emblemen van het tijdperk geworden door honderden beelden die over de hele wereld zijn uitgezonden. Het is een stijl en een uiterlijk dat meer dan zestig jaar later nog steeds wordt nagevolgd.

 

 

“Bell is verheugd om met de McQueen Estate samen te werken aan deze iconische helm”, aldus Simon Fisher, manager bij Bell. “Als helmpionier is het logisch dat Bell samenwerkt met de McQueen Estate om de Six Days-geest van de jaren zestig te doen herleven. Deze samenwerking viert het gouden tijdperk van motorrijden dat Steve McQueen en Bell mede hebben vormgegeven.”

Bell zal een heruitgave van de helm van Steve McQueen aanbieden, gebaseerd op een Custom 500, in een prachtige blauw-witte kleurstelling met subtiele rode biezen – een getrouwe reproductie van de helm die Steve McQueen tijdens de wedstrijd droeg. “Steve” staat in een speels lettertype op de achterkant van de helm, wat een uniek tintje geeft aan het vintage 510 vizier. De helm zal ook vergezeld gaan van een speciale 278 sticker met de naam van Steve McQueen en details van de ISDT van 1964, om de authenticiteit en het belang ervan te benadrukken. Een speciale sleutelhanger met McQueen’s naam wordt ook geleverd bij de helm, die wordt verzonden in een mooie zwarte lederen helmtas.

 

 

Mijn vader hield het meest van motoren,” zei Chad McQueen, de zoon van Steve McQueen. “De meeste van mijn jeugdherinneringen met mijn vader draaien om motoren. We hielden ervan om samen eindeloze tochten te maken en ik ben blij dat dit model weer tot leven komt, want mijn vader en ik droegen deze helmen altijd. Het vieren van mijn vaders passie voor motorrijden en zijn rol als ambassadeur voor off-road racing is bevredigend en mijn kinderen en ik zouden niet trotser kunnen zijn op dit partnerschap.
“Motorrijden maakt al lang deel uit van de erfenis van McQueen,” zei Steve’s kleindochter Molly. “Veel van de iconische beelden die verbonden zijn met het verhaal van mijn grootvader bevatten motoren. Dit is een bijzondere kans om zijn nagedachtenis te eren via een passie die zo diep verbonden is met wie hij was.

De Custom 500 is zelf een iconisch model, een eerbetoon aan de originele Bell TX helm die destijds een revolutie betekende voor motor- en autoraces en de weg vrijmaakte voor toekomstige innovaties in hoofdbescherming zoals de Moto-3. Deze replica met de naam McQueen is een must voor alle liefhebbers, verzamelaars en fans van Steve McQueen. Hij zal verkrijgbaar zijn bij Bell-dealers in de maten XS tot XXL en begint in het voorjaar bij 299,95 euro. Naast de helm zal gedurende een beperkte tijd een beperkte serie Steve McQueen-kleding verkrijgbaar zijn.

Meer informatie is te vinden op www.bellhelmets.com.