Published On: 27/05/2022

Bij de VMCN-wedstrijd nu zondag in Geldermalsen is er een ‘Promotie klasse’ toegevoegd waarin rijders deel kunnen nemen met een 2 takt-machine ongeacht het bouwjaar om kennis te kunnen maken met de VMCN. Hierbij hoeven zij geen lid te zijn van de VMCN.

Het voordeel aan MCC Geldermalsen is dat je hier ook met een MON licentie deel kunt nemen. De MON kent in tegenstelling tot de KNMV in Nederland wel nog een mogelijkheid om een daglicentie af te sluiten (zie: https://mijn.mon.nl/Product.aspx?type=rijder&sp=54). Dit geeft als voordeel dat geïnteresseerde Belgen voor opgeteld daginschrijving (€ 20,-) en een daglicentie (€ 15,-) voor € 35,- een keer aan een VMCN wedstrijd deel kunnen nemen. Deze wedstrijden vallen onder de noemer “clubwedstrijden”. Vandaar dat je met een daglicentie voor training deel kunt nemen.

Daarbij is Geldermalsen niet extreem ver van de grens af. Vanaf Turnhout 1 uur en 5 minuten en vanaf Antwerpen 1,5 uur. De VMCN wil met deze promotieklasse de gelegenheid bieden aan rijders met een moderne tweetakt motor om op een aantal wedstrijddagen kennis te maken met onze club (Let wel: het betreft alleen voor TWEETAKT MOTOREN !!).

De eerste wedstrijd voor deze promotie klasse was op 1 mei te Boekel. Aanstaande zondag 29 mei wordt deze klasse voor de 2e keer aan het dagprogramma toegevoegd wanneer we welkom zijn bij MCC Geldermalsen. Later worden hier mogelijk nog meerdere wedstrijden aan toegevoegd.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de volgende link:

Voor deze klasse geld een maximum van 40 rijders en kan bij MCC Geldermalsen aan worden deelgenomen zowel met een KNMV Basis Sportlicentie als een MON licentie. De minimale cilinderinhoud van de motor is 125cc. De minimale leeftijd is 16 jaar met uitzondering bij deelname met een 125cc motor waarmee de minimale leeftijd 13 jaar is (conform KNMV).