Published On: 16/12/2018

We hadden het al eerder horen waaien maar nu is het officieel. Het Nederlandse equivalent van Belga Sport maakte opnames ter voorbereiding van een uitzending over Gerrit Wolsink. “Andere Tijden Sport” wil een aflevering maken over de verloren wereldtitel van Wolsink in 1976. Wij frissen uw geheugen even op. 

De opnames werden vorige week gemaakt op het motorcrosscircuit van Markelo. De vliegende tandarts klom samen met Bennie Jolink weer even op de motor om beelden te schieten voor de uitzending. Jaak Vanvelthoven was er ook, hij speelde in 1976 een rol in het gevecht om de wereldtitel in de 500cc klasse.

De voorlaatste GP 500cc van 1976 vond traditioneel plaats op de legendarische Citadel van Namur. Wolsink viel in de eerste reeks uit met een lekke band maar won de tweede reeks. Door het puntenverlies in de eerste reeks moest het nummer H7 de week nadien beide reeksen winnen in Ettelbruck. In de GP van Luxemburg viel De Coster al vroeg uit in de eerste reeks met een defecte voorvork. KTM-rijder Jaak Vanvelthoven was al altijd snel in Ettelbruck en won beide reeksen telkens voor de onfortuinlijke Wolsink. De wereldtitel was dus al weg na de eerste reeks waardoor de herneming enkel nog een formaliteit was. Al snel deden de bekende geruchten de ronde dat er “wat meer aan de hand was”. Andere Tijden Sport speelt hier op in en maakt een programma klaar over deze gebeurtenis.

De uitzending over de verloren titel van Wolsink wordt verwacht in maart 2019 op NPO1. Eerder schreven we een artikel over de hete motorcrosszomer van 1976, die kan je hier nog eens nalezen.

Foto: Facebook