Published On: 07/10/2021

Het gebeurd niet elke dag dat er een nieuwe fabrikant van olieproducten opduikt en zeker niet als het “Made in Belgium” is. Ampro Lubricants dook in het begin van dit jaar in een gigantisch vat vol straffe plannen. Daar wilden we meer van weten.

Dennis Donckers is de stichter en bezieler van dit project. Hij heeft een achtergrond in de motorcross en vond een gat in de markt van kwalitatieve olieproducten. Dennis weet waar hij over spreekt kent alle hocus-pocus uit de oliebranche. Hij legt de nadruk dan ook op de toevoeging van erg straffe additieven.

 

 

Net daar ligt het verschil met andere oliefabrikanten. De zogenaamde “dopes” of additieven zijn veelal op esters gebaseerd maar bij Ampro Lubricants zijn ze van de allerhoogste gradatie. Ook maakt Ampro gebruik van de erg recente “double ester” technologie. Dennis weet waar hij over spreekt en kent de problemen uit de sector. Zo zal een olie van Ampro de versnellingsbak van uw crosser 100 % schoon houden zonder afzetting op de wanden van de carterhelften. Misschien nog veel belangrijker is de film die achterblijft op de bewegende delen nadat de motor is stilgelegd. Dat zorgt voor een onmiddellijke totale en performante smering bij koudstart.

 

 

Zo is er b.v. de SAE 5w50 V8 Racing Double Ester Factory Formula. Ampro esterolie geeft veel betere smeerresultaten en biedt allerlei voordelen: veel minder slijtage, zuiniger brandstofverbruik en betere prestaties. Redenen genoeg om voor Ampro Ester olie te kiezen. En wat dacht je van hun 10W60 olie die speciaal werd ontworpen voor een beter koppelingsgevoel op een KTM.

 

 

Ampro Lubricants uit de Kempense gemeente Lille heeft een volledig gamma voor de motorcross en karting maar ook voor de autosector zijn alle belangrijke smeermiddelen voorzien. Wij wensen Dennis Donckers erg veel succes met dit fantastisch initiatief. Alles wat je moet weten over Ampro Lubricants kan je vinden op hun website.

 

Ampro Lubricants

Manager Donckers Dennis
AdresBoskant 32, 2275 Lille Antwerp

Tel+32(0)493885681

 

Sales manager Philippe Tobola

Tel: +32(0)477453410

e-mail: sales@ampro-lubricants.com